Nytt volymrekord i Europas snabbast växande clearinghus

2018-11-09 Antalet transaktioner i Bankgirots betalsystem fortsätter att öka. Den totala volymtillväxten januari-oktober i år landade på 12,1 %. Tillväxten för realtidsbetalningar är fortsatt stark och ökar med 45,5 % jämfört med samma period 2017.

Sekundsnabba transaktioner, dygnet runt, alla dagar i veckan är numera en självklarhet för både konsumenter och företag. Bankgirots realtidsplattformen BiR (Betalningar i Realtid) som möjliggör Swish driver till stor del Bankgirots transaktionsvolymer. 

- Den stabilitet, effektivitet och säkerhet vi byggt i våra system gör att vi kan fortsätta växa tillsammans med våra kunder och marknaden, säger Jeanette Jäger, vd Bankgirot.

Hög volymtillväxt kännetecknar så gott som alla Bankgirots betalsystem och mogna produkter som Bg Autogiro och Bg E-faktura bidrar starkt till ökningen.

- Vi har en snabbrörlig betalmarknad där nya, spännande tjänster utvecklas hela tiden. Då är det glädjande att även produkter som sedan länge underlättat betalares vardag i Sverige fortsätter att växa, säger Jeanette Jäger.