Bankgirot rekryterar från Klarna

2017-08-24 Bankgirot fortsätter utveckla den kommersiella kompetensen när Pehr Olofsson från Klarna blir ny CFO.

Det ska bli en rolig utmaning att som CFO få utveckla finansiell styrning och effektivitet i Bankgirot som är Sveriges mest erfarna fintechbolag. Bankgirots centrala ställning och kombinationen av erfarenhet och innovation på betalområdet känns mycket spännande, säger Pehr Olofsson.

Pehr Olofsson har gedigen erfarenhet inom bank och finans.

Pehr kommer att stärka oss ytterligare genom sitt kundfokus och sin kompetens inom kort, betal- och finansieringslösningar. Vi välkomnar honom till Bankgirots ledningsgrupp, säger Jeanette Jäger vd i Bankgirot.

Tidigare i karriären har Pehr också haft roller som CFO inom Swedbanksfären, både för den baltiska verksamheten och Sales & Service. Han har också utvecklat operativa modeller för detaljhandelskunder. Pehr Olofsson tillträder som CFO under hösten.

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag 5 miljoner transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering.

Ladda ner pressreleasen här

Mediefrågor besvaras av
Unni Jerndal, kommunikationschef

08-725 67 00