Om oss

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft.

Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser vi till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska.

Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen. 

Varje dag året runt garanterar Bankgirot ett snabbt och säkert betalflöde i det finansiella systemet. Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser vi till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska. På så sätt bidrar vi inte bara till att göra din vardag bekväm och trygg. Dessutom bidrar vi till att kostnaderna sänks och att riskerna minskar men inte minst till att den svenska ekonomin fungerar.

Vi ska vara stolta över att vara reglerade vilket ger Bankgirot en särställning på marknaden genom att allt vi gör måste ske med en rigorös säkerhet, tillgänglighet och kvalitet, säger Jeanette Jäger, VD

Vårt erbjudande består även av tjänster för Betalinformation. Betalinformation är kompletterande tjänster som underlättar effektiva och säkra betalningar. 

Clearinghuset Bankgirot

 

Vår fakturatjänst hjälper dig ta första steget mot  effektiva processer för fakturahantering, besparar dig både kostnader- och tid, förbättrar ditt kassaflöde och är miljövänliga. 

Bankgirots lösningar för elektronisk signering och kontroll av e-legitimationer fungerar som ett nav i infrastrukturen mellan aktörerna för e-legitimationer på den svenska marknaden. Vi möjliggör även en säker elektronisk kommunikation genom att säkerställa att rätt parter kommunicerar med varandra och att obehöriga inte kommer åt information.

Vi ska erbjuda säkra betalningslösningar som bidrar till att ge alla företag och människor ett enkelt och oberoende liv. 
Vi garanterar flödet. 

1959 startades Bankgirocentralens (BGC) verksamhet. 2012 bytte företaget namn till Bankgirot. Idag sysselsätter Bankgirot cirka 240 medarbetare. Bankgirot ägs av SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, Skandiabanken och Länsförsäkringar Bank.