Bankgirots RSS-prenumeration

Med vår RSS-tjänst kan du löpande hålla koll på Bankgirots tjänster och erbjudanden. Du kan använda en webbläsare eller vissa e-postklienter för att hantera flödet hos dig. Du väljer själv om du vill prenumerera på alla våra nyheter eller endast de ämnesområden som du är intresserad av och vill bevaka.


RSS-prenumeration på Bankgirots nyheterRSS-ikon, RSS-icon

Du kan välja att få alla nyheter eller välja nyheter per tjänst. 
Enklast är att prenumerer på Alla nyheter. Då missar du inget. 

När du klickar för de ämnesområden som intresserar dig så genereras det en anpassad länk för dina val. Då du är färdig hämtar du länken ovan "Ditt anpassade RSS-flöde" och klistrar in i din RSS-läsare.  

Vad är RSS?

RSS används för att kontinuerligt erhålla innehåll från specifika webbplatser. Det betyder att du lätt håller dig uppdaterad genom att RSS:en löpande hämtar den senaste informationen från de sidor du prenumererar på.
 
Informationen presenteras som en XML-fil som i allmänhet kallas RSS-kanal, RSS-flöde eller RSS-fil. Alternativt används engelskans motsvarigheter, RSS feed, RSS stream eller RSS channel.
 
Historiskt har en orange ikon med förkortningarna XML eller RSS använts för att uppmärksamma webbsidebesökaren på att det finns möjlighet att prenumerera eller syndikera innehållet på en webbplats.

Vissa webbläsare kräver tillägg för att kunna läsa ut RSS

Internet Explorer och Firefox hanterar RSS-flöden utan att du behöver göra något. Använder du Google Chrome måste du installera ett tillägg.

RSS Subscription Extension för Chrome finns att ladda ned gratis från Chrome Web Store.

Exempel på e-postprogram som kan hantera RSS:
Microsoft Outlook
Thunderbird
Apple Mail (Mac)

Läs mer om RSS på Wikipedia.