bankgirot.se

På Bankgirots webbplats kan du utföra en del av dina ärenden som t.ex. ändra och makulera betalningsuppdrag. Du kan också söka information om oss som företag och våra tjänster eller ta reda på vem som har ett visst bankgironummer.

Vi vill ständigt förbättra vår webbplats och är tacksamma för dina åsikter. Använd gärna kommentarsfälten som finns längst ner på sidorna om du har synpunkter på innehåll eller förbättringsförslag.

Webbplatsens struktur

Det finns tre huvudingångar till fördjupad information i webbplatsens toppflikar:

  • ”Tjänster” om du vill veta mer om en specifik tjänst
  • ”Kundservice” om du vill ha hjälp med eller utföra ett visst ärende
  • ”Sökfunktion” i de fall du vill söka sig fram till information.

Vill du veta mer om Bankgirot som företag eller logga in till våra E-tjänster hittar du dessa länkar högst upp på sidan i toppmenyn.

Sökfunktion

Webbplatsens sökfunktion har snabbfiltrering på vissa delar av innehållet som tex handböcker och frågor och svar för att du lättare ska hitta rätt. Sökfunktionen är till viss del kopplad till Bankgironummersöken så att du kan få ett relevant svar även om du råkar skriva in ett bankgironummer här.

Sök bankgironummer

Om du vill ta reda på vilket bankgironummer ett företag har använder du ”Sök Bankgironummer”. Du kan söka på namn, bankgironummer eller organisationsnummer. Om du inte får träff kan det t.ex. bero på att bankgironumret är knutet till ett personnummer eller av andra skäl har en sekretessnivå som gör att informationen inte kan visas. Det kan också bero på att siffrorna inte bildar ett bankgironummer.

E-formulär

Med Bankgirots e-formulär kan du bl. a. hantera betalningsuppdrag eller filer. E-formulären är dynamiska, d.v.s. beroende på vilka val du gör i formuläret visas endast relevanta fält som ska fyllas i. Sidan med e-formulär hittar du här.

E-tjänster

Längst upp på sidan, i toppmenyn, hittar du länken till Bankgirots E-tjänster för hantering av betalningsinformation. Här kan du logga in till bl a Autogiro Online, Bg Online och BGC Invoice validering. 

Prenumeration

Du kan prenumerera på nyheter och uppdateringar på hemsidan via ett RSS-flöde som skickar ett mejl med länk till en mapp i din mejlklient eller till din RSS-feed i webbläsaren. Läs mer om hur du gör här. 

Engelsk information

Varje sida på bankgirot.se har en engelsk version som man kommer direkt till när man klickar på länken ”In English” högst upp till höger.

Programtorget

Programtorget kan du söka information om vilka programvaror som stöder våra bankgirotjänster. Du kan göra din sökning på flera olika sätt: på programvaruleverantör, programvara eller Bankgirots produkter, samt fritextsökning.

Programvaruföretagen som finns med på Programtorget måste uppfylla de villkor Bankgirot ställer. Programvaruföretag som vill anmäla sina programvaror till Programtorget kan göra det här.