Sveriges mest erfarna fintech söker förändringsbenägen verksamhetsarkitekt

2018-01-01 Vill du vara med och utveckla framtidens betallösningar? Är du en engagerad och positiv person som gillar förändring? Har du arbetat med verksamhetsarkitektur i ett helhetsperspektiv? Bankgirot fortsätter digitalisera betalsverige och som nästa steg i vår förändringsresa vi vill nu stärka vår IT-arkitektur med en verksamhetsarkitekt. Vi är ett starkt team med kompetens inom allt från affärsarkitektur till infraarkitektur. Tillsammans ska vi ta fram IT-strategi och målbilder som stödjer Bankgirots nuvarande och framtida betalningsinfrastruktur.

Din roll

Bankgirot digitaliserar och garanterar den svenska betalmarknaden. Med tillstånd från Finansinspektionen utför vi clearing av massbetalningar och hantering av realtidsbetalningar. Nästan 60 miljarder kronor flödar genom våra system varje dag. Bankgirots finansiella infrastruktur är en central del av det digitala samhället och Bankgirots IT-avdelning är en exceptionell arbetsplats som präglas både av affärstänkande och samhällsnytta.

I din roll kommer du att ha stora möjligheter att leda och påverka den arkitektur som ska stödja Bankgirots affär. Du jobbar tillsammans med ett team bestående av seniora arkitekter inom affärs-, verksamhets-, lösnings- och infrastruktur-områden. Teamet består även av erfarna kravanalytiker. Vi eftersträvar ett agilt arbetssätt.

Som verksamhetsarkitekt kommer du att vara ansvarig för att utveckla Bankgirots verksamhetsarkitektur. Du kommer analysera förändringsbehovet utifrån Bankgirots strategiska mål och verksamhetsplan. Med hjälp av modeller visualiserar du nu- och framtidsläge, säkerställer samband mellan förmågor, affärsfunktioner, verksamhetsprocesser, informationsflöden och IT stöd. Du kommer vara med i arbetet att ta fram och uppdatera Bankgirots IT-strategi.

Vem är du

Du har erfarenhet från en roll som verksamhetsarkitekt, affärsarkitekt, verksamhetutvecklare, informationsarkitekt eller processarkitekt. Därtill har du en relevant akademisk utbildning eller motsvarande samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Med Bankgirots unika roll som navet i direktekonomin krävs det att du har förmågan att snabbt kunna växla mellan olika perspektiv. Vi ser att du är en kommunikativ och lyhörd person – du vågar ställa många frågor och är nyfiken. Därtill är du en person som strävar efter personlig utveckling och har lätt för att lära. Oavsett vad du jobbar med på Bankgirot har du hos oss en roll som har betydelse för hela betalsverige. Därför ser vi gärna att du är strukturerad, analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten.  Som en viktig aktör i en föränderlig bransch ställs vi ständigt inför nya utmaningar. Därmed tror vi också att du är en person som gillar att driva förändring i ett högt tempo.

Mer information och ansökan

För att få veta mer om tjänsten och Bankgirot är du välkommen att kontakta Glenn Hedlund, chef för Arkitektur & Krav, glenn.hedlund@bankgirot.se.

Personligt brev och CV, skickar du till lediga.tjanster@bankgirot.se. Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Varje dag strömmar 5 miljoner transaktioner eller 60 miljarder kronor genom Bankgirots betalningsinfrastruktur. Våra 270 medarbetare utvecklar system som möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi digitaliserar och garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen. www.bankgirot.se