Bankgirot söker en teknikintresserad ekonom

2019-01-11 Operativ Clearing finns inom Arbetsplats och Operation på Bankgirot och tillhör Rådgivning och Service. Det är en affärskritisk grupp inom företaget och vi består av fyra personer som främst arbetar med övervakning av clearing och avveckling i Riksbanken.

Vi söker nu en driven, noggrann, stresstålig och flexibel person som läst ekonomi eller en person som har arbetat med vanligt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning som inregistrering, kontoavstämningar och valutahantering. Då en av våra medarbetare går på föräldraledighet i ett och ett halvt år söker vi dig som har ett intresse för teknik/IT och att arbeta i projekt.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som medarbetare ansvarar du bland annat för övervakning av avvecklingsprocessen mot Riksbanken där ett antal banker medverkar. Vi driver avvecklingarna med bankerna mot Riksbanken. Du registrerar in flöden för avveckling som inte är automatiserade samt bevakar Bankgirots RIX konton och finansiella flödet för betalningar i realtid (BIR).

Du kommer att delta i projektarbete och ansvara och driva på frågor inom Clearing och avveckling. Du kommer representera din grupp på alertmöten vid incidenter, hjälpa banker med avstämning och administrera olika typer av certifikat. Du kommer att planera och delta i övningar kring vår reservrutin. Att verifiera tester och att arbeta med utdata statistik ingår även i tjänsten. Ditt externa kontaktnät är främst Riksbanken, bankernas clearing avdelningar, Swift och Finastra.

Din profil

Då vi ser att tjänsten kräver en del kunskap och intresse inom teknik, IT och ekonomi är det bra om du har arbetat med det flera år, gärna inom finanssektorn. Vi vill att du har minst fem års arbetslivserfarenhet. Det är viktigt att du som person är öppen, noggrann och har lätt för att samarbeta.

Du är van att arbeta med korta deadlines och bra på att ställa om och driva större frågor i projekt eller uppdragsform, som i sig kräver stora mått av självständighet. Du har lätt för att kommunicera på engelska och vi ser gärna att du arbetat med internationella kontakter tidigare.

Vi söker dig som vill arbeta i en härlig grupp där man alltid ställer upp för varandra. Gruppen består idag av en man och tre kvinnor i blandade åldrar. Det är viktigt för oss att alla i gruppen får möjlighet att utvecklas inom olika områden samtidigt som avvecklingarna måste gå på tid varje dag.

Bankgirot är i förändring och vi försöker bredda oss i gruppen så vi kan hantera flera typer av arbetsuppgifter. Du behöver ha förmågan att ha många bollar i luften och tycka om varierade arbetstider då dessa är förlagda mellan 06:15-17 enligt olika scheman. Tjänsten är en visstidsanställning på 18 månader med möjlighet till en tillsvidare anställning därefter.

Välkommen med din ansökan via mail till Catarina Norlén på mailadressen nedan där du skickar med ett brev och ditt CV. Sista ansökningsdag är 25 januari och har du frågor så maila catarina.norlen@bankgirot.se

Mer om oss

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. I snart 60 år har vi digitaliserat och garanterat den svenska betalmarknaden. Bankgirots finansiella infrastruktur är en central del av det digitala samhället. Alla företag och privatpersoner med ett bankkonto använder våra tjänster. Vi är en stor del av många människors liv. Bankgirot är faktiskt hjärtat och infrastrukturen som får 60 miljarder kronor att landa på rätt konto – varje dag. Detta innebär att hos oss får du som medarbetare ett stort ansvar och en stor roll oavsett vad du jobbar med.