Bankgirot söker en Senior Compliance Officer

2018-02-12 Har du några års erfarenhet från compliancerelaterat arbete på värdepappersbolag, bank, infrastrukturföretag eller tillsynsmyndighet? Eller kanske från advokatbyrå eller konsultverksamhet? Är du flexibel, självgående, noggrann och lockas av att tolka, tillämpa och omsätta gällande regler i praktiken? Vill du som ansvarstagande lagspelare vara med att skapa något nytt i en betalmarknad i förändring? Då vill vi gärna träffa dig!

På Bankgirot kommer du snabbt att få eget ansvar och du kommer att få en möjlighet att utveckla, påverka och vara en viktig del av Bankgirots förändringsresa. Du kommer att få en bra arbetsgivare och kollegor med bra företagskultur och teamkänsla.

Tjänstebeskrivning

Tillsammans med kollegorna på Compliancefunktionen kommer du att vara delaktig i att stödja hela verksamheten i regulatoriska frågor avseende Bankgirots tillståndspliktiga verksamhet. Du kommer att arbeta nära verksamheten i framtagandet av nya produkter och tjänster inom betalmarknaden och du kommer att bidra till att öka medvetenheten internt i organisationen genom att hålla interna utbildningar i relevanta regelverk. I arbetet ingår också vidareutveckling av en effektiv intern styrning och kontroll vilket inkluderar arbete med interna styrdokument och att implementera dessa i verksamheten.

Personliga egenskaper

Vi letar efter dig som har en relevant akademisk utbildning och har stort intresse för både compliancefrågor och finansmarknaden/betalmarknaden. Vi ser gärna att du har arbetat med compliancerelaterade frågor i minst fem år på värdepappersbolag, bank, infrastrukturföretag, tillsynsmyndighet eller från annan relevant verksamhet. Eftersom Bankgirots verksamhet måste möta marknadens behov behöver du vara flexibel, lösningsorienterad och förstå affären. Som person behöver du vara strukturerad, prestigelös, noggrann och ansvarstagande. Du är en driven person som håller hög kvalitet i dina leveranser. Vi på Compliancefunktionen är ett team och ser därför att du är en lagspelare som är duktig på att bygga relationer. Du har hög integritet, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du tycker att det är kul att skriva på ett enkelt och effektivt sätt på både svenska och engelska.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en heltidstjänst. Tveka inte att skicka in din ansökan då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Lannerhjelm Frisk, sara.lannerhjelm-frisk@bankgirot.se

Personligt brev och CV skickar du till lediga.tjanster@bankgirot.se senast den 25 februari.

Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Varje dag strömmar 5 miljoner transaktioner eller 60 miljarder kronor genom Bankgirots betalningsinfrastruktur. Våra 270 medarbetare utvecklar system som möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi digitaliserar och garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen. www.bankgirot.se