Bankgirot söker en Chefscontroller

2018-01-25 ​I rollen som chefscontroller kommer du att leda och inneha personalansvar för controllergruppen samt ansvara för ekonomisk analys, uppföljning och rapportering till företagets ledningsgrupp och styrelse. Du kommer även att arbeta direkt mot ett av företagets affärsområden med liknande arbetsuppgifter och delta i affärsområdets ledningsgrupp.

Organisatorisk finns tjänsten inom Bankgirots stabsfunktion och du kommer att ingå i stabers ledningsgrupp samt rapportera till CFO. Du kommer att arbeta i Bankgirots moderna lokaler centralt vid Liljeholmen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Chefscontroller

• Ansvar för resultatuppföljning
• Ansvar för budget -och prognosprocessen
• Ansvar för produktlönsamhet och ekonomisk styrning
• Rapportering till ledningsgrupp och styrelse
• Leda och bygga controllerteamet för 3-4 Business Controllers
• Aktivt delta och leda förändringsprojekt samt utveckling av processer och rutiner

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och erfaren controller med gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna i företag inom IT eller finansiell sektor.  Du har erfarenhet av personalledning och tycker om att leda och skapa resultat. Vidare är du är van vid, och föredrar att jobba i en föränderlig vardag; då det händer mycket inom Bankgirot som påverkar vårt sätt att arbeta. Du har mycket goda kunskaper i Excel och du är van att uttrycka dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang, integritet och att du har ett strukturerat arbetssätt. Du är självklart analytisk och noggrann som person. Vi söker dig med stark egen drivkraft, är snabb i tanken, har en positiv läggning och en professionell attityd.
Placeringsort: Stockholm

Mer information och ansökan

För att få veta mer om tjänsten och Bankgirot är du välkommen att kontakta Pehr Olofsson, pehr.olofsson@bankgirot.se.

Personligt brev och CV, skickar du till lediga.tjanster@bankgirot.se. Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt, dock senast den 11 februari.

Välkommen med din ansökan! 

Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Varje dag strömmar 5 miljoner transaktioner eller 60 miljarder kronor genom Bankgirots betalningsinfrastruktur. Våra 270 medarbetare utvecklar system som möjliggör bland annat Autogiro och elektronisk identifiering. Vi digitaliserar och garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen. www.bankgirot.se